• banner1
  • banner4

Stichting vrienden DWS

Logo vriendenDWS

In november 2011 is de Stichting ‘Vrienden van DWS’ in het leven geroepen. De stichting wordt geleid door een aantal enthousiaste ouders en heeft de volgende doelstellingen:

• Ondersteunen van het DWS-project bij zaken die niet binnen de reguliere begroting vallen, maar wel zeer wenselijk zijn, zoals specifieke trainingen voor de teachers of de aanschaf van kostbaar maar goed ontwikkelingsmateriaal.
  • Invloed uitoefenen op politiek en publieke opinie. DWS is een initiatief dat het verdient om een structurele voorziening te worden in het onderwijsaanbod. De ouders, vertegenwoordigd in de Vriendenstichting, kunnen als geen ander laten weten hoe belangrijk DWS voor kinderen is die anders te weinig uitdaging krijgen.
  • Voldoende inkomsten genereren uit ouderbijdragen en externe donaties. DWS kost geld, en dat in een tijd waarin ook op onderwijs bezuinigd wordt. De stichting wil sponsors vinden die het interessant vinden om een bijdrage te leveren aan talentontwikkeling. Voor externe financiers is het dat de ouders betrokken zijn.
  • Onderling contact tussen ouders, kinderen en teachers op de DWS vergroten en te bevorderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door nieuwsbrieven, een website. De vriendenstichting wil ook graag de informele contacten bevorderen. Aan het eind van ieder schooljaar wordt er bijvoorbeeld een Zomerfeest georganiseerd, waarbij alle DWS leerlingen, samen met hun ouders, broertjes en zusjes, worden uitgenodigd.

Bestuur:

Het bestuur van de Vriendenstichting bestaat uit zeven personen:

• Robert K. Heling - voorzitter
  • Jakob (Jaap) H. Abbring - secretaris
  • Roderick Hageman - penningmeester
  • Annerose Groot - vertegenwoordiger projectleiding DWS (Het ABC)
  • Irene Guerand
  • Johannes (Hans) P. Jak
  • Angélique van ‘t Wout

Alle bestuursleden, met uitzondering van mevrouw A. Groot, zijn ouder van een DWS-kind.

De Stichting wordt bestuurd door vrijwilligers en een vertegenwoordiger van Het ABC, die hiervoor van de Stichting geen beloning ontvangen.

Jaaragenda 2016

• Maart: Eerste nieuwsbrief
  • April: Ouderavond
  • Mei: Leerlingactiviteit / Eerste DWS Masterclass
  • Juni: Zomerfeest ouders en leerlingen
  • Begin juli: Nieuwsbrief
  • Oktober: Leerlingactiviteit / Tweede DWS Masterclass
  • November: Afscheid groep 8
  • Begin december: informatiemiddag/-avond nieuwe ouders
  • Eind december: nieuwjaarsgroet

ANBI:

ANBI

De Stichting Vrienden Day a Week School Amsterdam is een geregistreerde ANBI-instelling (fiscaalnummer 851070371) met als doel het ondersteunen in ‘Groot Amsterdam’ van de activiteiten gevoerd onder de naam ‘ Day a Week School’ zoals door de Stichting ABC in samenwerking met partners binnen de daartoe opgezette “ kerngroep” worden aangeboden en die tot doel hebben om excellerende kinderen in het basisonderwijs structureel aanvullend onderwijs en aanvullende uitdaging aan te bieden opdat deze kinderen zicht maximal kunnen ontwikkelen.

Bankgegevens:

IBAN: NL47TRIO0254443869 van de Triodosbank, t.n.v. “Stichting Vrienden Day a Week School Amsterdam”

Belangrijke gegevens:

• KvK nummer: 53912411
  • Vestigingsadres (geen bezoekadres): Baarsjesweg 224, 1058 AA, Amsterdam

Contact:

• Telefoon: 06-15129396

Jaarverslagen:

Beleidsplannen:

Nieuwsbrieven:

1> Kan ik meer/minder ouderbijdrage geven?

Dat kan. Wij hebben als uitgangspunt EUR 50 genomen bij het opstellen van de begroting. De praktijk leert dat veel ouders/verzorgers een hogere vrijwillige bijdrage overmaken, hetgeen extra ruimte kan geven voor de activiteiten van de Stichting. Maar een lagere bijdrage komt af en toe ook voor. Ook die bijdrage stellen wij vanzelfsprekend erg op prijs.

2> Wat kan ik doen? Kan ik iets doen?

De Vrienden van de DWS zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die een bijdrage willen leveren. Zo is er met regelmaat behoefte aan nieuwe bestuurs- en commissieleden voor de diverse activiteiten. Die zijn breed en omvatten bijvoorbeeld het verzorgen van de communicatie, het zoeken naar en onderhouden van contacten met sponsoren, het organiseren van het feesten en activiteiten, etc.

Indien u een bijdrage zou willen leveren aan het onderwijs, bijvoorbeeld door als gastdocent op te treden, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Teacher zelf. Hij of zij kan dan bekijken of overleggen of uw aanbod is in te passen. In het verleden heeft wel eens een hoogleraar een deel van de les verzorgd, de kinderen waren daar erg enthousiast over.

Kortom, indien u een bijdrage zou willen leveren neemt u dan svp contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

3> Is wat ik geef een fiscaal aftrekbare schenking/gift ?

Als de Belastingdienst een organisatie als ANBI erkent, en de Vriendenstichting is een erkende ANBI-instelling, komt de organisatie in aanmerking voor vrijstelling van schenkbelasting en erfbelasting. Die erkenning is ook voor u belangrijk. U kunt voor de inkomstenbelasting (IB) alleen giftenaftrek krijgen voor giften aan een instelling die een beschikking van de Belastingdienst heeft.

Voorwaarden voor schenkingen en giften van een ANBI-instelling kunt u vinden op de site van de belastingdienst. Voor meer informative klik hier en hier